Blood Simple

Blood Simple is de debuut film van regiseurs de 'Coen brothers' (bekend van No Country for Old Men en Burn After Reading). Deze misdaadthriller heeft een sterk verhaal met interessante personages.

Julian, eigenaar van een bar in Texas, verdenkt zijn vrouw, Abby, van overspel. Julian huurt Visser, een privé-detective, om haar te bespioneren. Julian vraagt Visser om zijn vrouw en haar lover te vermoorden. Visser heeft zo zijn eigen, meer lucratieve plannen. Dit is het begin van een complex plot vol misverstanden, verraad en bloedvergiet, wat leidt tot een verrassingsvolle climax.

Er wordt goed geacteerd en de film heeft een fantastische soundtrack. Blood Simple zal de Coen Brothers fan niet teleurstellen.

Huur Blood Simple bij DVDdownload voor slechts € 6,99.

Labels: ,

Stille Nacht

De telefilm Stille Nacht draait om vijf students, gespeeld door Victoria Koblenko, Liesbeth Kamerling, Caro Lenssen, Josefien Hendriks en Christel Oomen.

De students wonen in een studentenhuis vlak bij een park. Elke dag fietsen de students van hun studenthuis naar de universiteit, en daarbij moeten ze door het park. In het park is er een serieverkrachter actief. De studentes vinden dat de politie en unversiteit weinig doen aan de serieverkrachten en besluiten zelf op onderzoek te gaan.

De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen van een Utrechtse serieverkrachter, die nog steeds niet is opgepakt. Dit geeft deze spannende film een extra lading mee.

De regiseur Ineke Houtman heeft er voor gekozen om van Stille Nacht een film te maken die gedragen wordt door goed acteerwerk, en waar weinig gebruik wordt gemaakt van special effects. Hierdoor voelt het alsof de film ook daadwerkelijk over echte mensen gaat.

Al met al is Stille Nacht een ondergewaarde film, en zeker de moeite waard om te kijken.

Labels: ,