The Last Drop

The Last Drop is een grappige oorlogsfilm die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereld Oorlog. In de Engels/Duitse film wordt er door de geallieerden een ultieme poging gewaagt om Nederland voor kerstmis van de Duitse troepen te bevrijden, en daarmee de oorlog in Europa te beëindigen.

De film zit vol met bekende acteurs (Billy Zane, Michael Madse) die het de film zeker het kijken waard maken. Verwacht geen Hollywood film, maar meer een leuke zondag middag film. Het script zit goed in elkaar en de special effects zijn ook goed uitgevoerd, alhoewel het bij sommige vliegtuig scences te zien is dat er voor de goedkope oplossing is gegaan.

De film gaat over een kleine speciale eenheid, Matchbox, die gedropt worden achter de vijandelijke linies. De succeskans van Matchbox lijkt klein wanneer de zeven Britse soldaten geïsoleerd komen van andere geallieerde troepen. Ze komen in botsing met drie afvallige Duitse soldaten, die zich bij Matchbox wil aansluiten.

Regiseur Colin Teague maakte me deze film uit 2005 een ander soortige oorlogsfilm: er komen vrij veel grappen in voor en ook het Duitse perspectief kan als vernieuwd worden beschouwd.

The Last Drop is online te huren bij DVDdowload

Labels: